Menu Close

Få styr på de danske bredbånd, når du flytter til Danmark

Uanset om du flytter til Danmark for at studere eller leve permanent, har du brug for en pålidelig internetforbindelse. De mest grundlæggende borgerformularer og -ansøgninger udfyldes online via rådets (kommune) websteder. Det gør det nødvendigt at have en stabil og sikker internetforbindelse for at etablere dig selv i Danmark. Undersøgelse og sammenligning af internetudbydere er en lang og kedelig proces, selv i dit hjemland. De fleste internetudbyderes websteder er på dansk, hvilket gør processen endnu mere tidskrævende. Men hvis du virkelig er forvirret, kan du finde mere information på gobredbaand.dk.

Typer af bredbånd i Danmark

Fast bredbånd, som er en internetforbindelse, der sendes direkte til din router, er den mest almindelige måde at få adgang til internettet i Danmark. Der er 3 hovedtyper af faste bredbåndsforbindelser; fiber, digital abonnentlinje (DSL) og COAX. Når du har konfigureret din router, forbinder du blot din enhed via WiFi, og du får internetadgang. Du får også brug for et mobilt bredbånd, som f.eks. CBB mobilt bredbånd ⇒ Sammenlign priser på mobilt bredbånd her!.

Fiber bredbånd

Fiberinternet betragtes som den hurtigste og mest effektive mulighed for at få adgang til internettet. Dataene sendes gennem fiberoptiske ledninger, som i øjeblikket er den hurtigste og mest effektive måde at levere data på. Den største begrænsning af fiberinternet er, at det ikke er tilgængeligt i hele Danmark. Fiberoptiske kabler skal være til stede i den omgivende jord for at en internetforbindelse skal være mulig. Hvis der ikke er nogen eksisterende ledninger, og efterspørgslen ikke er høj nok, er det sandsynligt, at fiberoptisk internet ikke vil være muligt. En anden ulempe er, at fiberoptiske ledninger er meget skrøbelige, hvilket gør dem yderst delikate under vejarbejde eller renovering af bygninger. Men hvis du leder efter en superhurtig forbindelse, er fiberinternet din bedste mulighed.