Menu Close

At vælge en virksomhed, der er rigtige For dig

Q: jeg virkelig ønsker at starte min egen virksomhed, men jeg har ingen idé om hvad virksomhed ville være bedst egnet til mig. Jeg er også ivrige efter at komme i gang, men jeg ønsker ikke at vælge den forkerte forretning, bare fordi jeg er utålmodig. Hvordan skal jeg gå om at beslutte, hvilken virksomhed ville være bedst for mig?
–Samuel J.
A: inden jeg besvarer dit spørgsmål, Samuel, jeg vil have dig til at nå rundt og klappe dig selv på ryggen for ikke at lade din iver skubbe dig til at gøre en forkert beslutning. Alt for ofte vi iværksættere har tendens til at lade vores utålmodighed drive os til at træffe beslutninger, som vi senere fortryde. I erhvervslivet kan sådanne hastværk være meget dyrt, faktisk.
Jeg sammenligner altid starte en virksomhed til at hoppe ind i en pulje af iskold vand. Der er typisk to typer af iværksættere, der tager springet.
Først er “Toe testere.” Disse er de forsigtige folk, der bare holde deres storetåen i poolen til at måle temperaturen i vandet. Det er disse omhyggelig iværksættere at udtrykket “test farvande” blev opfundet. Tå testere Angiv business pulje langsomt, en lille smule ad gangen. Lektion skal læres fra tå testere er at starte langsomt og ikke føler, du har til at vade for hurtigt. Lethed i business puljen gradvist for at sikre det er rigtige for dig. Husk, mange iværksættere klar over, at erhvervslivet ikke er rigtige for dem, kun når de er i det op til halsen. Og det er da udtrykket “synke eller svømme” tager en helt ny betydning.
Den næste type af iværksætter er “Høj dykker.” Disse er de frygtløse sjæle, der klatre stigen og dyk ned i business pool hovedet først uden bekymrende omkring dybden af vandet eller de farer, der lurer under overfladen. Det er for disse iværksættere, at udtrykket “damn torpedoerne, fuld fart fremad” blev opfundet. Ganske ofte disse entrepreneurielle vovehalse befinder sig ved at drukne i ukendt farvand eller ender med hovedet begravet i bunden af puljen.
Begge typer af iværksættere kan finde succes, afhængigt af hvor godt rustet de er til at håndtere de dykke ned i vandet. Her er et par ideer til at bedre forberede dig til springet.
** Lad oplevelsen være din guide. Start med hvad du ved. Hvis du har brugt 20 år arbejdet som revisor eller du elsker at bygge træ legetøj tog som en hobby, overveje, hvordan du kan tage denne erfaring og gøre det til en succesfuld forretning. Du kan også finde en god forretningsidé lige under næsen. Kig rundt din arbejdsplads. Ser du behov, der vil uopfyldte eller kan du tænke på en bedre måde at gøre noget? Hvis det er tilfældet, skal du muligvis kimen til en profitabel forretning.
** Gøre hvad du elsker, og nyde, hvad du gør. Jeg kan ikke understrege dette nok. Mange folk starte en virksomhed af den forkerte grund: at blive rig. Det er rigtigt, at mange millionærer i dette land lavet deres formuer fra deres egen forretning ventures, bør der ikke være din eneste motivation for at starte en virksomhed. Hvis du ikke kan lide hvad du gør, vil du ikke blive en succes, i hvert fald ikke fra et psykisk perspektiv. Sure, de monetære belønning kan være enorm, men den psykiske smerter ved at arbejde i en virksomhed, du ikke nyde er en høj pris at betale. Jeg taler til iværksættere hele tiden der kører succesfulde virksomheder, men er så ulykkelig som følge at de gør sig bogstaveligt talt syg. Hvis du ikke nyde, hvad du skal gøre vil virksomheden blive en akkord, ikke en glæde.
** Ikke genopfinde hjulet, bare gøre det bedre. Mange første gang iværksættere antager, at de skal komme op med en ny forretningsidé skal lykkes. Det er simpelthen ikke sandt. Mest succesfulde virksomheder er født ikke af innovation, men af nødvendighed. I stedet for at forsøge at komme op med en idé, der ændrer verden, tage et kig på verden omkring dig og se, hvor kan der være et tomrum, der har bør for påfyldning eller et forretningskoncept, der skal forbedres.
Mange succesrige virksomheder har været bygget af en traditionel forretning og gøre det bedre. Domino’s Pizza var bestemt ikke først til at tilbyde hjem levering af pizza, men de var de første til at garantere det vil være leveret piping hot til din dør i 30 minutter eller mindre. Amazon.com var ikke det første selskab til at sælge bøger, men de var en af de første, der vil lade dig købe bøger fra komfort i dit eget hjem mens du sidder i din undertøj.
** Fokusere på en niche. Mange virksomheder har gået brød forsøger at være alt for alle mennesker. Evnen til at tilbyde en gazillion produkter under ét tag er alt vel og god for Wal-Mart, men ikke for de fleste nye små virksomheder. Prøv at identificere en niche, som du lide at arbejde i og tænker på at starte en virksomhed deri. Hvis du elsker at arbejde udendørs, kan du overveje at starte en landskabsarkitektoniske virksomhed. Hvis du nyder at arbejde med tal, overveje at blive en revisor eller CPA. Hvornår sidste gang du havde din gartner gøre din skat? Du får idé. Fokusere på en niche, og bliv ekspert i dit område.
** En franchise kunne være en mulighed. Mange nye iværksættere overveje at købe en franchise handling i stedet for at starte en virksomhed fra bunden. Franchises er en god måde at kickstarte processen, fordi de allerede har gjort meget af det hårde arbejde for dig. De har bevist forretningsmodel, fastlagte retningslinjer for at køre business, brugt millioner af dollars på oprettelse af brand, osv. Købe en franchise er typisk en meget dyrt og involverede proces, der ligger uden for rammerne af denne artikel. Den bedste miniature råd jeg kan give dig er grundigt undersøge franchisegiveren og lejlighed, bruge din egen advokat for at gøre handlen, og læse med småt i franchiseaftalen.
** Det er svært at svømme i en overfyldt pool. Hvis business pool er allerede fyldt med andre virksomheder, der gør de samme ting du vil gøre, er chancer du vil mislykkes i etablerede konkurrence. Til at lykkes i en overfyldt pool du bliver nødt til at gøre noget for at skille sig ud fra mængden (og jeg mener ikke hilsen kunder mens iført en lys rød Speedo). Hvis du ikke kan hurtigt og nemt differentiere dig fra en stor gruppe af konkurrenter, er du bedre tjent med at vælge en anden virksomhed.
** Først og fremmest tage din tid. Uanset hvilken virksomhed du vælger at starte, opfordre jeg dig til at tage tid at træffe et oplyst og intelligent beslutning. Tænk på at starte en del tid, mens du stadig har dit nuværende job (og indkomst) at falde tilbage på. Tale med venner og bekendte, der bruger varen eller tjeneste, du vil give for at se, hvis de ville overveje at blive betalende kunder.
Husk, i forretning du kan ende op svømning i succes eller synker i fiasko. Nøglen til din succes måske bare ligge i din storetå følsomhed.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.